Nyheder

Aug 17, 2017
En af Europas største jernbaneoperatører har investeret i et værktøj, der gør det muligt for dem at optimere i forhold til alle relevante (ofte modstridende) faktorer i forbindelse med vognløbsplanlægning.

Jernbaneoperatører bliver konstant stillet over for krav om billigere transport og bedre service. Hvis branchen skal opfylde disse krav, må de løbende forbedre måden, de planlægger på. Nu har en af Europas største jernbaneoperatører investeret i et værktøj, der gør det muligt for dem at optimere i forhold til alle relevante (ofte modstridende) faktorer i forbindelse med vognløbsplanlægning. Løsningen vil blive leveret i tæt samarbejde mellem Trapeze og strategisk partner QAMPO*, der mødtes i Århus for at fejre kick-off for projektet.

Vognløbsplanlægning skal tage højde for mange forskellige begrænsninger, som varierer fra operatør til operatør. Derudover er planlægningsarbejdet afhængigt af specifikke krav vedrørende eksempelvis vedligeholdelse, rangerbanegårde, vognløbsplanlægning og den optimale henstilling af materiel på sidespor. Trapeze Vehicle Optimiser vil tage hensyn til alle disse aspekter.

For eksempel kan brugeren ændre eller tilføje begrænsninger og straks se konsekvensen: "Hvis jeg fjerner et tog på denne strækning i dette tidsrum, hvad vil det så koste i omkostning?" "Hvis jeg tilføjer ventetid og øger toglængden eller ændrer vogntypen, hvad vil resultatet så blive?"

Konsekvenserne af selv komplekse beslutninger bliver altså gennemskuelige. Og ved at sammenligne resultaterne af forskellige beslutninger bliver det klart, hvor meget én løsning rent faktisk vil koste eller spare i forhold til en anden. Med andre ord støtter løsningen selv kompleks beslutningstagning, hvilket giver brugeren en enestående mulighed for altid at træffe beslutninger, der er baseret på den bedst mulige information.

Strategisk partner QAMPO vil arbejde sammen med Trapeze om at omdanne den nuværende funktionalitet til et fuldt udstyret optimeringsværktøj. Det bliver et værktøj for planlæggere, der ønsker et effektivt redskab med en enkel og intuitiv brugergrænseflade. Fra at bygge på en simpel optimeringsmodel, som kun automatiserer planlægning, kommer dette værktøj til at levere løsninger, der i sandhed er optimale, og som tager udgangspunkt i brugerspecifikt input.

* QAMPO leverer komplekse matematiske modeller, der understøtter operationelle beslutninger, som virksomheder står over for hver dag. QAMPO har kontor i Århus.

 

For yderligere information, kontakt:

Jesper Ulsted, Executive Director
Trapeze Group Europe A/S
Mobil: +45 3118 1630

Ali Khatam, Co-Founder
QAMPO ApS
Mobil: +45 2545 4747

Kontakt os Book en demo Se løsninger