Optimale planer med lavere omkostninger, gladere chauffører og mere tilfredse passagerer

Hvis du arbejder med planlægning af vogne og chauffører, har du sikkert oplevet, hvor svært det kan være at leve op til den uendelige liste af ønsker og krav fra både myndigheder, passagerer og medarbejdere, samtidig med at du forsøger at holde udgifterne nede. Ikke mindst ved udbudsplanlægning er det en stor udfordring, at planlægningen er så tidskrævende.

Blandt de typiske opgaver genkender du sikkert disse:

  • Begræns antallet af tjenester og vogne 
  • Tag hensyn til chaufførernes (ofte forskellige) overenskomster
  • Minimer antallet af kørte kilometer - de koster brændstof og slitage
  • Undgå delte vagter – de er dyre for operatøren og irriterende for medarbejderne. 

Ofte er kravene modstridende, og du kæmper måske i ugevis for at lægge en komplet ugeplan, der tilgodeser alle interesser. Men sådan behøver det ikke at være! 

Med en optimeringsløsning fra Trapeze kan planlægningstiden begrænses fra uger til dage. Det kan lade sig gøre, fordi du får adgang til avancerede matematiske algoritmer, der formår at jonglerer med alle de ønsker og krav, du forholder dig til i det daglige. 

Glem kompleksiteten – du skal bare være planlægger

Optimeringsværktøjet er specielt udviklet til planlæggere inden for kollektiv trafik. Med denne løsning kan du hurtigt udarbejde konkurrencedygtige planer, og du skal på ingen måde være et matematisk geni. Du skal bare arbejde med de begreber, du er vant til i din hverdag og plotte dem ind i det enkle og brugervenlige værktøj; så gør algoritmen resten af arbejdet for dig.

Du får mulighed for at teste en række forskellige scenarier: Hvad er konsekvenserne for hele min plan, hvis jeg fjerner en vogn? Eller hvis jeg tilføjer en tjeneste? Eller hvis jeg ændrer på en hvilken som helst anden parameter i min planlægning? 

Håndter uforudsete hændelser hurtigt og enkelt

Algoritmen giver dig lynhurtige resultater, og gør det dermed også nemt for dig med helt kort varsel at lægge en alternativ plan, hvis der opstår kortsigtede ændringer. Fx hvis et motionsløb midlertidigt blokerer ruten, eller hvis et stoppested ikke kan benyttes.

Vil du gerne vide mere?

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du nedbringer planlægningstiden og laver effektive planer, så udfyld felterne nedenfor. Så ringer en af vores eksperter inden for optimering af bus, letbane og metro til dig og får en snak med dig om, hvordan du kan bruge optimering i din forretning. Skriv til os her: 

Få mere at vide


Kontakt os Book en demo Se løsninger