Kundehistorier

Dec 20, 2017
”Chaufførerne har ikke engang fjernet fingeren fra skærmen, før de får svar tilbage fra FlexDanmark”

Flexturs-chauffører oplever lynhurtig kommunikation med FlexDanmark

Med deres tidligere terminal-løsning oplevede flexturs-chaufførerne hos vognmand Rene Therkelsen tit, at der var meget lange ventetider på beskeder fra FlexDanmark. Især når bilerne opholdt sig i landområder, oplevede chaufførerne problemer. Men efter at de i stedet er begyndt at bruge mobil-app’en FlexMate, får chaufførerne svar fra FlexDanmark med det samme.

”Før i tiden, når vores chauffører kørte ude i landområderne, var forbindelsen til terminalerne tit rigtig dårlig,” fortæller Rene, der er taxivognmand i Århus. ”Når chaufførerne tastede oplysninger ind, kunne der let gå helt op til to minutter, før de fik svar fra FlexDanmark. Det kan hurtigt blive til rigtig mange minutter på en dag, og i al den tid tjente bilerne ingen penge. Den slags problemer oplever vi ikke, efter at vi er begyndt at bruge FlexMate.”

Kommunikation uden omveje
FlexMate er en app, der kan downloades til alle Android-enheder. App'en fungerer som chaufførterminal og giver chaufførerne alle de oplysninger, de har brug for, for at kunne afvikle flexkørsel. Takket være en såkaldt SUTI-opkobling* til FlexDanmarks systemer, er forbindelsen til terminalen ekstremt stabil, og informationen, der skal køre mellem FlexDanmark og chaufførerne, flyder direkte igennem uden omveje. Det betyder, at kommunikationen foregår utrolig hurtigt.

”Chaufførerne har ikke engang fjernet fingeren fra skærmen, før de får svar tilbage fra FlexDanmark,” siger Rene begejstret. ”Hvor der før kunne gå flere minutter, hvis dækningen ikke var så god, oplever vi højst svartider på 10 sekunder i dag. Og i langt de fleste tilfælde er der slet ingen ventetid.”

Muligt at logge på fra både tablet og mobil
Ud over den daglige glæde ved hurtige svartider, har Rene Therkelsen også opnået en økonomisk gevinst ved at skifte de gamle terminaler ud. ”Som vognmand oplever jeg store besparelser med FlexMate i forhold til mine tidligere chaufførterminaler. Blandt andet skal jeg ikke investere i dyr hardware, der skal monteres fast i bilen. Jeg har købt nogle tablets, der kun koster 700 kroner stykket, og de fungerer helt uden problemer. For en sikkerheds skyld har jeg også købt nogle billige smartphones, der ligger i handskerummet. På den måde kan chaufførerne logge på FlexMate fra telefonen, hvis deres tablets bryder sammen, men det har vi nu ikke set endnu.”

Ingen dyr hardware installeret i bilen
Før i tiden oplevede Rene Therkelsen også, at der var store omkostninger forbundet med at skulle skifte en bil ud, fordi der samtidig skulle monteres en ny terminal. Han uddyber: ”Jeg skifter i gennemsnit én bil ud om året, og hver gang betød det, at vi skulle have fastmonteret en terminal i bilen. Ud over at terminalen kostede 5-7.000 kroner, var bilen væk i en halv dag for at få terminalen monteret på værkstedet. I al den tid tjente vi selvfølgelig ingen penge. Med FlexMate kan jeg bare tage tabletten fra én bil og sætte den over i den anden. Det eneste, jeg behøver, er at køre et smut forbi T. Hansen efter en holder. Det giver en kæmpe besparelse.”

Glade chauffører
Foruden hurtigere svartider, oplever Rene Terkelsen altså også en økonomisk gevinst ved at have skiftet de gamle chaufførterminaler ud med FlexMate. Og sidst, men ikke mindst, har hans medarbejdere let ved at bruge app’en.

”I det hele taget er FlexMate en rigtig god løsning. Chaufførerne er glade for den, og for mig som vognmand betyder den en bedre økonomi. Både fordi jeg sparer tid og penge på hardware-installation, og fordi chaufførerne ikke spilder tiden med at vente på svar vedrørende deres ture. Det er helt klart nogle fordele, der kan mærkes,” slutter Rene Therkelsen.

*SUTI står for Standardiseret Udveksling af Transport Information. Det er en sikker og stabil markedsstandard for udveksling af transportdata, som blandt andet sikrer flexturs-chauffører en direkte kommunikation med FlexDanmarks systemer. Fremover vil FlexDanmark kræve, at koblingen til chaufførterminaler foregår via SUTI. Med FlexMate er du derfor sikker på at få en løsning, du også kan bruge i morgen.  

 

OM VOGNMAND RENE THERKELSEN

  • Rene Therkelsen etablerede sit vognmandsfirma i 2011
  • Antal flexture pr. bil pr. dag: 15-20
  • Antal biler, der bruger FlexMate: 4
  • Tablets: ASUS Fonepad

Hvordan kommer jeg i gang med FlexMate?

Du kan lynhurtigt selv komme i gang med at bruge FlexMate. Det kræver blot et månedligt abonnement, og at du downloader FlexMate-app’en til din telefon.

Vil du gerne se med egne øjne, hvordan løsningen virker? Så book en demo med en af vores konsulenter.

Kontakt os Book en demo Se løsninger