Kunde: Skånetrafiken

I Region Skåne har alle ret til mobilitet

I Skandinavien bliver vi flere og flere ældre mennesker, og den demografiske udvikling skaber dermed et øget behov for transport til og fra sygehuse. Det kalder på en intelligent løsning, der kan holde de offentlige transportudgifter nede. Netop den udfordring har Trapeze løst for Skånetrafiken i Sverige.

Skånetrafiken har ansvaret for både den kollektive trafik og den fleksible kollektiv trafik i Region Skåne, som kræver visitering, f.eks patient- og handicapbefordring. Tidligere foregik al transport af patienter helt ukoordineret med taxa, men dette er nu ændret til en koordineret og dermed billigere og mere effektiv transportløsning ved at introducere et innovativt transportsystem til Skånetrafiken. Vores softwareløsning undersøger hurtigt og sikkert mulighederne for at benytte kollektiv trafik til en del af transporten.

Situationen krævede nytænkning

Manuel planlægning var ineffektivt

Når borgere i Region Skåne tidligere havde et kørselsbehov, blev processen varetaget manuelt ved hjælp af offentlige køreplaner. Løsningen blev derfor ofte, at valget faldt på taxakørsel med store omkostninger til følge.

Fleksible busruter

Region Skåne har ansvaret for, at borgere kan transportere sig til og fra regionens hospitaler. Den optimale løsning blev at lave en fleksible busruter, som i vid udstrækning erstattede taxakørsel.

”Tidligere sendte vi stort set alle patienterne afsted med taxa, til og fra samt mellem hospitalerne, og det var meget dyrt for regionen. I dag har vi en særlige sygehuslinjer med busser, der kører efter en fast/fleksibel ruteplan mellem hospitalerne, som kun kører når/hvis borgerne bestiller en tur. Det sparer regionen for rigtig mange penge i transportudgifter, og samtidig er patienterne glade for ordningen. Nu ved de præcis, hvornår de kan komme med en bus.”

Ingrid Karlsson
Trafikudvikler, Skånetrafiken

Bedre, større, hurtigere

Når vi udvikler softwareløsninger til vores kunder, er vores målsætning altid at forbedre de eksisterende rammer på alle parametre.

Bæredygtig investering

Investeringen sikrer tilbagebetaling inden for få år.

Øget effektivitet

Mulighed for kørsel af flere passagerer på kortere tid.

Strømlinede processer

Automatisering af turplanlægning og optimal udnyttelse af transporten.

Bedre service

Styrket overholdelse af køreplanerne med færre afslag og no-show.

Forbedret sikkerhed

GPS-sporing og skjulte alarmer øger sikkerheden for førere og passagerer.

Prisbillig løsning

Lavere udgifter ved at fjerne behovet for manuel dataindtastning

Alt samlet ét sted

Demand Response systemet fra Trapeze blev løsningen på Skånetrafikens patient- og handicapbefordring, og sikrer, at borgerne får adgang til de forskellige befordringstilbud i et samlet system. Det betyder, at borgeren kun skal tilgå et kontaktpunkt for at bestille en individuel tilrettelagt rejse. Løsningen sikrer en optimal planlægning af alle bestilte rejser og dermed den mest optimale samkørsel, så regionen sparer udgifter til transport.

  • Simple tjek af patienternes transportmuligheder
  • Bedre udnyttelse af vognpark til samkørsel
  • Billigere patient transport til/fra og mellem hospitaler
Software til forskel

Er du nysgerrig på flere af vores softwareløsninger, kan du læse mere om dem ved at klikke på boksene herunder.

Skal vi hjælpe dig?

Trapeze leverer innovative mobilitetsløsninger. Vi er specialister, der allerhelst vil måles på de resultater, vi skaber sammen med vores kunder.

Vi arbejder med lokale, nationale og internationale virksomheder – private som offentlige. Fælles for dem er, at de kender værdien af og vigtigheden i at stå stærkt i markedet.

Skal vi hjælpe dig med at skabe resultater? Udfyld felterne, så ringer vi dig op.